Bok på vent: Stolpesnø

Kvar einaste veke plukkar eg opp tips frå Boken på vent-spalten til Beathe og hennar bokblogg beathesbokhylle. Det fører til at "skal-lese"-lista og ventebunken aldri minkar, men det er jo er eit luksusproblem..I dag er valet mitt Stolpesnø av Marit Reiersgård. Dette er ei bok eg har hatt i bokhylla ei tid. Sidan det heile tida "dukkar opp" andre bøker som fristar, har denne blitt liggjande i den evigvarande ventehylla. I dag vert ho lagt høgare opp i bunken av bøkene eg har på vent. 

Tittelen på boka er spesiell; eg er veldig nysgjerrig på kva ordet Stolpesnø betyr.

Stolpesnø er ei kritikarrost debutbok der handlinga startar med at eit lite barn forsvinn.
Frå forlaget sin presentasjon:

"Det er 25. januar, det snør tett. Brøytebilen dundrer langs de smale veiene i Lier utenfor Drammen. Fem år gamle Oda tar på seg den rosa parkdressen og går ut for å ake. Hun kommer ikke inn igjen til middag, hun er sporløst borte. I nabohuset tyvlåner unggutten Raimo morens bil for å kjøre til den kvinnelige tegnelæreren sin. Han finner henne kvalt, og tilsynelatende voldtatt. Likevel velger Raimo å holde munn om det han ser. Hvilke hemmeligheter er det som skjuler seg i vintermørket?"

9 kommentarer

Beathe

12.03.2013 kl.09:48

Denne boken leste jeg i fjor og likte den veldig godt, Stolpesnø er ikke godt å si hva betyr men synes å huske at det tidvis kom mye snø så kanskje det er at snøen er ganske dyp eller noe i den dur?

Åslaug

12.03.2013 kl.09:52

Uff, så utrivelig da. Men boka virker unektelig interessant, så jeg kommer nok til å lese den en gang!

astridterese

12.03.2013 kl.12:58

Denne har jeg lest og likt. Det var en spennende krim hvor skjebner viklet seg inn i hverandre på en spennende måte. Men det var også en veldig trist bok. Anbefales :-)

Ha en riktig fin dag, Berit!

anette

12.03.2013 kl.14:57

Spennende! Denne vet jeg at jeg har lest om før.. gleder meg til omtalen din når den er ferdiglest en gang :)

Isabella

12.03.2013 kl.15:58

Denne gnæger litt på min samvittighet, har så mange ganger nesten begynt å lese på denne:) Virker som en spennende og litt brutal krim!Det liker jeg jo, leser på veldig brutal krim nå. "Kråkejenta" avsluttet jeg her om dagen, fryktelig! Og fryktelig spennende! Kos deg med boken når den tid kommer!:)

sofilie

12.03.2013 kl.17:40

Helt sikkert veldig spennende.Er litt skeptisk til krim som omhandler barn som forsvinner. Blir veldig dratt inn i handlingen. Men det er realitetene, barn forsvinner og blir drept.

Lene

12.03.2013 kl.18:23

Ikke lest den, men virker spennende

Artemisia

12.03.2013 kl.18:29

Det er som oftest grusomt å lese krim hvor barn forsvinner og dør, synes jeg... Hva skal jeg si: Kos deg med krimmen? ;)

beroene

12.03.2013 kl.18:44

Krimbøker - og andre bøker - som handlar om bortføring, mishandling og drap på born er som regel ekstra hjarteskjerande. Somme bøker er faktisk litt spekulative når det gjeld denne tematikken, medan det i andre bøker fører til ein ekstra nerve og spenning.

Skriv en ny kommentar

beroene

beroene

52, Luster

Bok åleine gjer ingen klok, sa kjerringa, ho svidde grauten med nasen i kokeboka.

Kategorier

Arkiv

hits